Příprava surovin
600g | růžičkové kapusty | |
200g | uvařeného kuskusu | |
250g | tvrdého sýra | |
3 lžíce | Solamylu | |
1 | cibule | |
1 | vejce | |
5 | stroužků česneku | |
sůl, pepř, olej na smažení |
- očištěné kapusty vložímé do vroucí osolené vody a vaříme cca 10 minut
- scedíme, na hrubší kousky rozmačkáme (šťouchadlem na brambory) a necháme vychladnout
- připravíme kuskus dle postupu na obalu
Příprava směsy
- na hrubo nastrouháme tvrdý sýr a přidáme k vychladlé kapustě
- postupně přidáme vejce, prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli a promícháme
- dochutíme solí, pepřem, přimícháme Solamyl a necháme asi 10 minut odpočinout
Smažení
- následně tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji.
- na ubroucku necháme odkapat
Servírování
- lze konzumovat jen tak za tepla i studena
- jako hlavní jídlo s přílohou nebo jen zeleninou
- doplnit o dip
Možné další úpravy
- místo kuskusu lze použít uvařenou rýži nebo bulgur