Tyto palačinky jsou silně návykové, jakmile je ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jiné než tyto.
Ingredience:
- 9 jablek
- 200g kešu
- Ovoce dle chuti ( banán, maliny, broskve…)
- Javorový sirup
- 2 dcl vody
- čokoláda
- kokosový olej
Postup:
Jablka nakrájíme a zbavíme jadřince, dáme do mixéru a rozmixujeme. Z rozmixovaný jablek vznikne hmota, kterou rozdělíme na tři části (na jednu palačinku cca 3 jablka), naneseme a vytvarujeme palačinku na pečící papír potřený kokosovým olejem. Palačinku usušíme cca 8 hodin. Poté je palačinka hotová a můžeme se pustit do náplně. Kešu smícháme s ovocem 2:1 (ovoce : kešu) a dosladíme javorovým sirupem dle chuti. Hotovou náplň naneseme na palačinku a můžeme přidat kousky ovoce a hotovou palačinku polijeme čokoládou.
Pokud nechcete celý den čekat a usušení těstíčka, tak si placku připravte večer, přes noc se usuší. Ráno stačí jen na palačinku doplnit směs a můžete servírovat k snídani.
A výsledkem jsou výborné, bezlepkové, veganské raw palačinky!
Dobrou chuť:)