Příprav surovin
200g | rýže | |
půl litru | mléka | |
špetka | soli | |
40g | třtinového cukru | |
80g | másla | |
4 | vejce | |
500g | směsi meruněk a broskví | |
150g | sušených Goji |
- omytou rýži vsypeme do mléka se špetkou soli a vaříme do měkka
- připravíme si z broskví a meruněk rychlou marmeládu pro střední vrstvu - oboje rozmixujeme :-)
- namočíme Goji do vody a po změknutí scedíme
Příprava směs
- máslo vyšleháme se skořicí a třtinovým cukrem
- přidáme žloutky a znovu šleháme
Smícháme a navrstvíme
- po uvaření a vychladnutí rýže s mlékem přimícháme vyšlehanou směs
- nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků
- na vymazanou formu na nákyp (vysypanou strouhankou) nalijeme polovinu připravené rýžové směsy
- zalijeme připravenou umixovanou marmeládu z broskví a meruněk
- překryjeme druhou polovinou rýžové směsi
Pečení a podávání
- vložíme do předehřáté trouby zapéct
- můžeme podávat teplé, studené se sladkým dipem nebo trochou sirupu
Možné úpravy
- lze libovolně měnit ovoce pro střední vrstvu
- lze dát ovoce na vrchní vrstvu
- lze přelít různými sladkými dipy nebo tvarohovými omáčkami...