Domácí třešňový sirup

Domácí třešňový sirup však není vhodný pouze jako šťáva do vody. Můžeme ho použít také na palačinky či lívance, které tak dostanou jedinečnou a nezaměnitelnou chuť!

18. 06. 2018

Domácí třešňový sirup

Ingredience:

  • 1,5 kg třešní/ višní
  • 0,5 kg cukru
  • 1 velký citron


Postup:

Ovoce doma řádně omyjeme, zbavíme stopiček a nad hrncem vypeckujeme. Do varu uvedeme sedm set mililitrů vody, zalijeme jím ovoce, vše dáme na sporák a když nám voda začne bublat, hrnec přikryjeme pokličkou a odstavíme přes noc na nějaké chladnější místo.

Místo toho abychom následně  tekutinu přecedili, rozmixujeme ovoce do hladka. Tím docílíme hladkého sirupu

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)