Ingredience:
na zhruba 250 ml sirupu
- 200 g plodů bezinek
- 200 ml vody převařené
- 80 g cukru (já volila tmavý třtinový)
- lžička kyseliny citronové nebo citronové šťávy z 1 citronu
- 1 rozlámaná skořice
- 3 hřebíčky
Postup:
Bezinky rozemelte nebo rozmixujte, zalijte převařenou vodou a nechte přikryté v chladu stát přes noc.
Pak prožeňte přes jemné síto nebo přes čistou plenu.
V hrnci šťávu zahřejte (skoro až do varu) s cukrem, kyselinou citrónovou nebo citrónovou šťávou a s kořením. Míchejte a nechejte cukr rozpustit.
Plňte do čistých, nahřátých sklenic a ihned zavíčkujte. Vychládlé skladujte v lednici nebo ve sklepě.
Pro větší množství sirupu si suroviny dle libosti vynásobte.