Sirup z plodů černého bezu

Z bobulí bezu černého lze připravit skvělý bezinkový sirup, který se dá používat jak velmi účinný lék při kašli a nachlazení.

09. 06. 2018

Sirup z plodů černého bezu

Ingredience:

na zhruba 250 ml sirupu

  • 200 g plodů bezinek
  • 200 ml vody převařené
  • 80 g cukru (já volila tmavý třtinový)
  • lžička kyseliny citronové nebo citronové šťávy z 1 citronu
  • 1 rozlámaná skořice
  • 3 hřebíčky


Postup:

Bezinky rozemelte nebo rozmixujte, zalijte převařenou vodou a nechte přikryté v chladu stát přes noc.
Pak prožeňte přes jemné síto nebo přes čistou plenu.

V hrnci šťávu zahřejte (skoro až do varu) s cukrem, kyselinou citrónovou nebo citrónovou šťávou a s kořením. Míchejte a nechejte cukr rozpustit.

Plňte do čistých, nahřátých sklenic a ihned zavíčkujte. Vychládlé skladujte v lednici nebo ve sklepě.

Pro větší množství sirupu si suroviny dle libosti vynásobte.

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)