-
10 menších
cibulí
Alternativa: -
1,5l
zeleninového vývaru
Alternativa: -
200g
másla
Alternativa: -
olivový olej
Alternativa: -
kmín
Alternativa: -
sůl
Alternativa: -
provensálské koření
Alternativa: -
2
bobkové listy
Alternativa: -
5
nového koření
Alternativa: -
5
celého pepře
Alternativa:
kde koupit -
Cibule si očistíme a narájíme část na tenké kroužky a část na kostičky, Všechnu pak hodíme do hrnce, kde jsme si mezitím rozehřáli máslo s olivovým olejem. Cibuli pečlivě v hrnci s máslem a olejem promícháme. Poté co cibule chytne svoji zlatohnědou barvu, (čím déle necháte cibuli restovat, tím tmavší polévku budete mít) ji zalejeme vývarem, přidáme lžičku kmínu, podle chuti sůl, lžíci provensálského koření, bobkové listy, pepř a nové koření a necháme minimálně 15 minut vařit.
Můžeme podávat s opečenou bagetkou s rozpečeným sýrem nebo s připravenými cibulovými kroužky na pánvi s olivovým olejem či s přírodními cibulovými kroužky.