Rajčatová omáčka s houbami

Rajčatová omáčka s houbami je opravdu velmi rychlá a snadná. Podávat ji lze jak s rýží, tak těstovinami.

21. 10. 2020

Rajčatová omáčka s houbami

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 1 menší cibule  
  • 4 stroužky česneku  
  • 4 větší rajčata  
  • větší hrst usušených/naložených/čerstvých hub  
  • olivový olej  
  • pepř. sůl  
  • bazalka, tymián  
  • Příloha: těstoviny/rýže  

Postup: 

Cibuli si očistíme, nakrájíme na menší kousky a necháme restovat na olivovém oleji do zlatova. Přidáme na jemno nakrájený česnek. Rajčata si spaříme teplou vodou (můžeme náalsedně pro snadnější loupání připravit studenou lázeň) a oloupeme. Pokrájíme na větší kousky, přidáme k česneku a cibuli. Ve chvíli, kdy se rajčata zcela rozvaří, přisypeme houby, můžeme přidat buď hrníček vody či vývaru a necháme probublávat. Nakonec dochutíme 2 lžičkami bazalky a tymiánu, podle chuti také solí a pepřem. 

Jako příloha se skvěle hodí těstoviny či rýže. 

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)