-
1 menší
cibule
Alternativa: -
4 stroužky
česneku
Alternativa: -
4 větší
rajčata
Alternativa: -
větší hrst
usušených/naložených/čerstvých hub
Alternativa: -
olivový olej
Alternativa: -
pepř. sůl
Alternativa: -
bazalka, tymián
Alternativa: -
Příloha:
těstoviny/rýže
Alternativa:
Ingredience:
alternativy -
kde koupit -
kde koupit -
Postup:
Cibuli si očistíme, nakrájíme na menší kousky a necháme restovat na olivovém oleji do zlatova. Přidáme na jemno nakrájený česnek. Rajčata si spaříme teplou vodou (můžeme náalsedně pro snadnější loupání připravit studenou lázeň) a oloupeme. Pokrájíme na větší kousky, přidáme k česneku a cibuli. Ve chvíli, kdy se rajčata zcela rozvaří, přisypeme houby, můžeme přidat buď hrníček vody či vývaru a necháme probublávat. Nakonec dochutíme 2 lžičkami bazalky a tymiánu, podle chuti také solí a pepřem.
Jako příloha se skvěle hodí těstoviny či rýže.