Jednoduchý recept na neobyčejnou dýňovou polévku. Polévka vás zasytí a naplní vás energií.
Ingredience:
- předem namočené kešu – ideálně alespoň 5-8 hodin.
- čerstvou dýni zhruba 2kg
- dva hrnky vody,
- stroužek česneku,
- jeden a půl lžíce soli,
- lžičku kari,
- trochu čerstvého kopru, či jiných bylinek
Postup:
Nejprve okrájíme dýni a odstraníme dýňová semínka. Ty si necháme bokem. Můžeme je usušit a poté spotřebovat. Do mixéru dáme nakrájenou dýni a dva hrnky vody. Klidně méně, nebo více, záleží, co máte rádi (řidší či hustší) . Půl hrnku předem namočených kešu ořechů. Dále přidáme stroužek česneku, jeden a půl čajové lžíce soli, jednu lžičku kari koření a třeba trochu čerstvého kopru či jiné bylinky. Rozmixujte do hladkého krému. Opravdu skvělé chuti dosáhneme, když polévku mixujete zhruba 2-3 minuty.
Poté dochuťte a podávejte.