Raw dýňová polévka

Jednoduchý recept na neobyčejnou dýňovou polévku. Polévka vás zasytí a naplní vás energií.

09. 06. 2018

Raw dýňová polévka

Jednoduchý recept na neobyčejnou dýňovou polévku. Polévka vás zasytí a naplní vás energií.

Ingredience:

  • předem namočené kešu  – ideálně alespoň 5-8 hodin.
  • čerstvou dýni zhruba 2kg
  • dva hrnky vody,
  • stroužek česneku,
  • jeden a půl lžíce soli,
  • lžičku kari,
  • trochu čerstvého kopru, či jiných bylinek

Postup:

Nejprve okrájíme dýni a odstraníme dýňová semínka. Ty si necháme bokem. Můžeme je usušit a poté spotřebovat. Do mixéru dáme nakrájenou dýni a dva hrnky vody. Klidně méně, nebo více, záleží, co máte rádi (řidší či hustší) . Půl hrnku předem namočených kešu ořechů. Dále přidáme stroužek česneku, jeden a půl čajové lžíce soli, jednu lžičku kari koření a třeba trochu čerstvého kopru či jiné bylinky. Rozmixujte do hladkého krému. Opravdu skvělé chuti dosáhneme, když polévku mixujete zhruba 2-3 minuty.

Poté dochuťte a podávejte.

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)