-
1 větší
cibule
Alternativa: -
půlka
patizónu
Alternativa: -
1
cuketa
Alternativa: -
2 střední
papriky
Alternativa: libovolné druhy -
3
mrkve
Alternativa: -
hrst
rajčátek
Alternativa: -
houby
Alternativa: množství podle oblíbenosti hub -
půl balíčku
kuskusu
Alternativa: -
olivový olej
Alternativa: -
bazalka
Alternativa: -
libeček
Alternativa: -
sůl
Alternativa: -
pepř
Alternativa:
kde koupit -
Postup:
Veškerou zeleninu včetně hub si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Z cukety a patizónu můžeme, ale nemusíme vydlabat semínka.
V pánvi si rozehřejeme olej a přidáme najemno nakrájenou cibulku. Poté, co je dozlatova osmažená, přihodíme houby a necháme chvíli dusit. Až budou houby měkké, směs vypneme. V tuto chvíli je nejlepší připravit si samotný kuskus. Vsypeme libovolné množství do větší mísy a zalijeme vroucí vodou v poměru (na jeden díl kuskusu, 2 díly vody). Mezitím si do většího hrnce také rozehřejeme olej a 1:2 a necháme 10 minut odstát. Přidáme pokrájenou mrkev. Jakmile začne měknout, můžeme přidat postupně patizón, cuketu, papriky a nakonec rajčátka. Necháme restovat a následně přidáme houby s cibulkou, zamícháme a dochutíme bazalkou, libečkem.
Když je směs hotová, přidáme kuskus do hrnce, pořádně promícháme a popřípadně dochutíme solí a pepřem. Přejeme Vám dobrou chuť.