Mrkvová přesnídávka

Začínáte s příkrmy a nevíte, co svému miminku uvaříte jako první? Začněte od základu mrkvičkou a miminko vás obdaruje úsměvem a spokojeným bříškem.

23. 06. 2018

Mrkvová přesnídávka

Pro kojence od ukončeného 4.-6. měsíce.​​​​​​​

 Tato porce je pro středního jedlíka. Ze začátku se začíná se 2 - 3 lžičkami, množství se postupně zvyšuje. Denní dávka je maximálně 150 - 250 ml. Po 2 - 3 dnech se může do mrkve přidat třeba vařený brambor nebo mrkev vyměnit za dýni.

Doba přípravy cca 25 minut.

Ingredience (na 1 porci): 

  • 1 - 1,5 dc vody
  • 140 g mrkev

 

Postup:

Mrkev oškrábeme, okrájíme konce a důkladně omyjeme. Mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na kousky.

Připravenou mrkev dáme do vyššího kastrůlku, zalijeme 1 dl vody a dáme dusit. Mrkev dusíme 10 - 15 minut podle toho, jestli ji máme strouhanou nebo krájenou. Podle potřeby ji můžeme ještě podlít vodou. Doporučuji ale dávat méně vody a podlévat postupně. Pak ji rozmixujeme.

První mrkev dáme na nahřátý talířek nebo do plastové misky a můžeme krmit. Získáme tak 100 ml příkrmu První mrkev. Příkrm se nesolí, nesladí, ani necukruje.

Mrkev se dá připravit i dopředu do mrazáku. Potřebné množství mrkve připravíme stejným postupem. Osobně se mi osvědčilo dávat mrkev do pytlíčků po 100 ml. Mraženou mrkev, stejně jako jinou zeleninu pro miminka, je údajně lepší znovu přivést k varu.

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)