-
125g
konopných penne/rigatoni
Alternativa: -
125g
rajčat
Alternativa: -
1 lžíce
kustovnice (goji)
Alternativa: rozinky, sušená mochyně -
1/2
stroužku mladého česneku
Alternativa: cibule, pórek, jarní cibulka -
1 snítka
máty
Alternativa: -
2 lžice
olivového oleje
Alternativa: -
1/2 lžíce
piniových jader
Alternativa: -
trocha
himalájské soli
Alternativa: čistá sůl -
trocha
pepře
Alternativa: -
1 lžíce
celozrnné strouhanky
Alternativa: volitelné -
1 lžíce
parmazánu
Alternativa: volitelné
kde koupit -
Souhra zdravých ingrediencí v jednoduchém receptu, který si opravdu vychutnáte. Příprava 1 porce vám zabere zhruba 35 minut.
Goji si předem namožíme v troše teplé vodě, aby změkli. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, mátu opereme v čisté vodě a natrháme na kousky.
Goji, rajčata, česnek smícháme, osolíme, opepříme a přidáme 1,25 lžice olivového oleje.
Konopné penne uvaříme v osolené vodě (10-12 minut). Piniová jádra nasekáme a na pánvi spolu se strouhankou opražíme (můžeme přidat rozmarýn nebo tymián) na zbylém oleji dokřupava. Mírně osolíme. Penne slijeme a promícháme s omáčkou.
Podáváme posypané celozrnnou strouhankou nebo parmazánem.