-
1 ks
štiky
Alternativa: -
2 větší
rajčata
Alternativa: -
1 střední
cuketa
Alternativa: -
3
mrkve
Alternativa: -
1
patizon
Alternativa: -
1
vejce
Alternativa: -
1 střední
cibule
Alternativa: -
bazalka
Alternativa: -
tymián
Alternativa: -
máslo
Alternativa: -
olivový olej
Alternativa: -
voda
Alternativa: -
citrón
Alternativa:
kde koupit -
Postup:
Nejdříve si předehřejeme trooté zmírníme na 170°C). Rybu si očistíme, opláchubu na 200°C (pneme, posypeme bazalkou, promažeme máslem a vložíme do zapékací misky, kde je již připravená trocha vody s olivovým olejem. Pečeme dokud ryba není hotová. Nakonec ji můžeme zakápnout pár kapkami citrónu.
Dále si připravíme zeleninu, též očistíme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky (cuketu a patizon můžeme i nemusíme zbavovat semínek) . Nejdříve opečeme do zlatova cibulku, poté nasypeme do pánve s olivovým olejem i ostatní zeleninu. Po chvíli přilijeme do směsi trochu vody a necháme dusit, Následně dochutíme tymiánem (můžete zvolit jakékoliv koření, které máte rádi). Nakonec si uděláme vajíčko s trochou bazalky a můžeme podávat.