-
200g
červené čočky
Alternativa: -
2
mrkve
Alternativa: -
1
petržel
Alternativa: -
4
rajčata
Alternativa: -
1
cibule
Alternativa: -
2 stroužky
česneku
Alternativa: -
1 litr
zeleninového vývaru
Alternativa: -
kurkuma
Alternativa: -
olivový olej
Alternativa: -
kmín
Alternativa: -
parmazán
Alternativa: -
petrželka
Alternativa:
kde koupit -
Postup:
Jako první si připravíme petržel a mrkev. Obě suroviny nastrouháme na struhadle na hrubo. Cibulku a česnek nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s olivovým olejem restovat. Když je cibule zlatavá, přihodíme mrkev s petrželí a necháme chvíli dusit. Přidáme 2 lžičky kmínu, 1 lžičku kurkumy, spařená rajčata (zbavená slupek) a přidáme červenou čočku (nemusíme předem namáčet, stačí jen zlehka propláchnout). Po chvíli zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud není pokrm určen pro malé děti, osolíme dle chuti a necháme vařit zhruba 30 minut. Během vaření je ale potřeba polévku sledovat, zda se vývar nevyvařil, jinak je potřeba ho ještě doplnit. Hotovou polévku dozdobíme petrželkou a stroužky parmazánu, který se lehce rozpustí a dodá tu správnou chuť.