Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky Vás mile překvapí, je plná vitamínů, bílkovin, lehce stravitelná, hodí se i pro malé děti a kojící maminky. Věříme, že její chuť si zamilujete.

11. 03. 2020

Polévka z červené čočky

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 200g červené čočky  
  • 2 mrkve  
  • 1 petržel  
  • 4 rajčata  
  • 1 cibule  
  • 2 stroužky česneku  
  • 1 litr zeleninového vývaru  
  • kurkuma  
  • olivový olej  
  • kmín  
  • parmazán  
  • petrželka  

Postup: 

Jako první si připravíme petržel a mrkev. Obě suroviny nastrouháme na struhadle na hrubo. Cibulku a česnek nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s olivovým olejem restovat. Když je cibule zlatavá, přihodíme mrkev s petrželí a necháme chvíli dusit. Přidáme 2 lžičky kmínu, 1 lžičku kurkumy, spařená rajčata (zbavená slupek) a přidáme červenou čočku (nemusíme předem namáčet, stačí jen zlehka propláchnout). Po chvíli zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud není pokrm určen pro malé děti, osolíme dle chuti a necháme vařit zhruba 30 minut. Během vaření je ale potřeba polévku sledovat, zda se vývar nevyvařil, jinak je potřeba ho ještě doplnit.  Hotovou polévku dozdobíme petrželkou a stroužky parmazánu, který se lehce rozpustí a dodá tu správnou chuť. 

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)