Zeleninový salát s klíčky čočky a tuňákem

Salát se skvěle hodí nejen jako večeře, ale i svačinka do práce. Příprava je snadná, jen potřebujete mít již naklíčenou čočku (viz Tipy a Triky). Fantazii ve výběru zeleniny se meze nekladou.

25. 03. 2020

Zeleninový salát s klíčky čočky a tuňákem

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 150g naklíčené čočky  
  • 1 rajče  
  • 2 mrkve  
  • čtvrtka celeru  
  • hrst listového špenátu  
  • 2 ředkvičky  
  • 200g tuňáka   co nejčerstvějšího
  • sůl, pepř, citrón  
  • bylinky  
  • olivový olej  

V parním hrnci si připravíme tuňáka. Kdo nemá parní hrnec, může si ho připravit na olivovém oleji, plechu vystlaném pečícím papírem, v troubě. Mezitím si propláchneme klíčky čočky, přebereme a ty, které se nám nezdají, vyhodíme. Mrkev, celer, ředkvičky si nastrouháme najemno a přidáme do misky s klíčky. Na menší kousky si pokrájíme rajče, tuňáka a listový špenát. Vše důkladně promícháme. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme. Dochutíme pár kapkami citrónu. Můžeme přidat i nějakou oblíbenou bylinku (bazalku, tymián či rozmarýn). Doporučujeme, ale není to nutné, nechat směs chvíli odstát v lednici, aby se chutě více propojily. 

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)