-
150g
naklíčené čočky
Alternativa: -
1
rajče
Alternativa: -
2
mrkve
Alternativa: -
čtvrtka
celeru
Alternativa: -
hrst
listového špenátu
Alternativa: -
2
ředkvičky
Alternativa: -
200g
tuňáka
Alternativa: co nejčerstvějšího -
sůl, pepř, citrón
Alternativa: -
bylinky
Alternativa: -
olivový olej
Alternativa:
kde koupit -
V parním hrnci si připravíme tuňáka. Kdo nemá parní hrnec, může si ho připravit na olivovém oleji, plechu vystlaném pečícím papírem, v troubě. Mezitím si propláchneme klíčky čočky, přebereme a ty, které se nám nezdají, vyhodíme. Mrkev, celer, ředkvičky si nastrouháme najemno a přidáme do misky s klíčky. Na menší kousky si pokrájíme rajče, tuňáka a listový špenát. Vše důkladně promícháme. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme. Dochutíme pár kapkami citrónu. Můžeme přidat i nějakou oblíbenou bylinku (bazalku, tymián či rozmarýn). Doporučujeme, ale není to nutné, nechat směs chvíli odstát v lednici, aby se chutě více propojily.