Čočka obsahuje více bílkovin než většina druhů fazolí. Čočka je hned po masu, drůbeži, rybách a sóji, nejbohatším zdrojem bílkovin.
Velmi podrobný a zajímavý popis o čočce naleznete na: https://www.blendea.cz/profil-cocka/
Výborné recepty:
- červená čočka se sladkou zeleninou, čirok, kvašená zelenina
- jáhlové kostky, čočka na kyselo, nishime zelenina (z mrkve, batátu a kadeřávku), polníček
- jáhly s rýží, čočka s červenou řepou, pečený celer a cibule, pickles
- čočková kaše s tymiánem, knedlíčky z pohanky, pečený seitan, napařená vodnice, list ledového salátu
- čočkový dhál, čapátí placky, list salátu, ředkvička
- dýňová čočka s kokosem, basmati rýže, polníček
- thajská polévka se zázvorem, červenou čočkou a kokosovým krémem
- čočková polévka polévka s batáty a řepou
- čočková polévka