-
Těsto: 200g
špaldové mouky
Alternativa: -
120g
másla
Alternativa: -
2
žloutky
Alternativa: -
špetka
soli
Alternativa: -
kávová lžička
nastrouhané citrónové kůry
Alternativa: -
Krém: 4
vejce
Alternativa: -
100g
másla
Alternativa: -
1
vanilkový lusk
Alternativa: -
70g
citrónové šťávy
Alternativa: -
nastrouhaná kůra ze 3 citrónů
Alternativa: -
špetka
soli
Alternativa: -
1-2 lžíce
medu
Alternativa:
kde koupit -
V míse si připravíme mouku, změklé máslo, žloutky, sůl a kůru. Těsto propracujeme tak, aby se nám nelepilo. Poté si vezmeme potravinářskou folii, těsto do ní zabalíme a necháme odpočinout v lednici po dobu 30 minut.
Dále se vrhneme na přípravu krému. Smícháme vejce, sůl, citrónovou šťávou s kůrou, vanilkový lusk a med. Směs zahříváme nad vodní lázní tak dlouho, dokud jeho konzistence nebude připomínat pudink. Odstavíme a po vychladnutí vmícháme změklé máslo.
Těsto si rozválíme na plát, vložíme do dortové formy a pečeme na 170°C po dobu 15 minut. Vychladlý korpus naplníme připraveným krémem a necháme odpočívat přes noc v lednici.