Ořechové bochánky

Bochánky z oříšků jsou jednoduché na přípravu, ale zároveň potěší Vaše chuťové pohárky.

21. 12. 2019

Ořechové bochánky

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 240g jemně namletých vlašských ořechů  
  • 1 bílek  
  • půl lžičky mleté vanilky  
  • 1 lžička skořice
  • 2-3 lžíce medu   záleží na konzistenci
  • ořechy na ozdobení  

Vyšlehejte bílek a do něj postupně vmíchejte namleté ořechy, vanilku, skořici a med. Těsto dobře propracujte, a ve chvíli, kdy bude mít těsto tuhou konzistenci, začněte tvořit malé kuličky, na které lehce vmáčknete oříšek na ozdobení. Bochánky dávejte na plech vyložený pečícím papírem a v dostatečné vzdálenosti od sebe.  Troubu si rozehřejte na 170°C a pečte přibližně 10 minut (je potřeba sledovat, neboť každá trouba peče jinak rychle).

Náš tip: Cukroví lze připravit z různých tipů ořechů, můžeme vřele doporučit třeba z kešu ořechů. 

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)