-
240g
jemně namletých vlašských ořechů
Alternativa: -
1
bílek
Alternativa: -
půl lžičky
mleté vanilky
Alternativa: -
1 lžička
skořice
Alternativa: vanilka, nové koření (pikantní pokrmy) -
2-3 lžíce
medu
Alternativa: záleží na konzistenci -
ořechy na ozdobení
Alternativa:
Ingredience:
alternativy -
kde koupit -
kde koupit -
Vyšlehejte bílek a do něj postupně vmíchejte namleté ořechy, vanilku, skořici a med. Těsto dobře propracujte, a ve chvíli, kdy bude mít těsto tuhou konzistenci, začněte tvořit malé kuličky, na které lehce vmáčknete oříšek na ozdobení. Bochánky dávejte na plech vyložený pečícím papírem a v dostatečné vzdálenosti od sebe. Troubu si rozehřejte na 170°C a pečte přibližně 10 minut (je potřeba sledovat, neboť každá trouba peče jinak rychle).
Náš tip: Cukroví lze připravit z různých tipů ořechů, můžeme vřele doporučit třeba z kešu ořechů.