Pomerančové bochánky

Pomerančové bochánky jsou vhodné jak ke svačince, tak na snídani. Jsou slazené pouze medem a chuť je obohacena o přednosti samotných pomerančů. Složením jsou vhodné i pro malé strávníky.

16. 04. 2020

Pomerančové bochánky

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 500g celozrnné špaldové mouky  
  • 50g másla  
  • 1 vanička polotučného tvarohu  
  • 2 lžíce oleje  
  • 4 vejce  
  • hrst nasekaných mandlí  
  • 1 pomeranč  
  • prášek do pečiva  
  • 2 lžíce medu  

Jako první smícháme sypké ingredience: mouku a prášek do pečiva. Postupně přidáváme rozpuštěné máslo, olej, tvaroh, 3 vejce, nastrouhanou kůru z pomeranče, šťávu z půlky pomeranče, med a nakonec vmícháme nasekané mandle. V tuto chvíli, kdo má rád, přidá si i namočené rozinky.  Z těsta vypracujeme malé bochánky, které rozložíme s dostatečným odstupem na plech vyložený pečícím papírem. Každý bochánek potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme 30 minut v rozehřáté troubě na 180°C. 

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)