-
1,5 hrnku
špaldové hladké mouky
Alternativa: -
10 lžic
kvalitního másla
Alternativa: -
6 lžic
čisté vody
Alternativa: voda z kohoutku, voda balená -
1
pórek
Alternativa: -
větší hrst
sýru Feta
Alternativa: -
3
celá vejce
Alternativa: -
200g
kvalitního bílého jogurtu
Alternativa: -
1lžíce
oregána
Alternativa: -
olivový olej
Alternativa: -
sůl
Alternativa: -
pepř
Alternativa: -
muškátový oříšek
Alternativa:
Ingredience:
alternativy -
kde koupit -
kde koupit -
Těsto:
- Promícháte mouku se solí a postupně přidáváte máslo.
- Ve chvíli, kdy bude vypadat jako drobenka přidejte vodu a pořádně propracujte.
- Z těsta vytvarujte kouli, kterou zabalte do potravinové folie a nechte hodinku odpočívat v lednici.
- Poté těsto vyválíte do koláčové formy, kde ho pečlivě promačkáte do všech stran a rohů.
- Propícháte vidličkou a vložíte do trouby rozehřáté na 180°C a pečete 15-20 minut než trochu zezlátne.
Náplň:
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej, vsypte na drobná kolečka nakrájený pórek, který lehce osolte a opepřte.
- Do vychladlého pórku vmíchejte směs z vajíček, bílého jogurtu, sýru Feta, oregána a muškátového oříšku.
- Náplň nalijte do připraveného korpusu a pečte do té doby než povrch koláče nezezlátne (cca 35 minut).